De omgeving van Sleen

Sleen en omgeving.

Sleen ligt in het mooie en nog grotendeels authentieke Zuidoosten van Drenthe, aan de voet van de Hondsrug, op het Sleenerzand. Ook een zandrug die evenwijdig loopt aan de Hondsrug en in dezelfde (laatste ijs)tijd is ontstaan. De Hondsrug in Drenthe heeft sinds kort de status van GeoPark. In Borger, in het Hunebedcentrum vindt u alle informatie met betrekking tot Geopark de Hondsrug. Het Zuidoosten van Drenthe noemen we Magisch Drenthe! Laat u verrassen door de prachtige omgeving, schitterende natuur, mooie beekjes, uitgestrekte heidevelden en bossen en de mooie dorpen en dorpjes die in dit gebied liggen. Ook de afwisseling tussen moderne landbouw en mooie natuurgebieden biedt een scala aan mogelijkheden.

Het fietsknooppunt loopt door Sleen, een garantie voor dagenlang fietsplezier. In de nabije omgeving is voldoende te doen en te zien voor jong en oud. Ga naar Emmen, naar het adventure park Wildlands, daarna even lekker shoppen in het uitgebreide en overdekte winkelcentrum van Emmen. Coevorden, een oude vestingstad, met het het Stedelijk Museum. Doe daarna de rondleiding door de stad en laat u verrassen door de mooie plekjes en gevels. In Orvelte, bij Ellert en Brammert en in Het Veenmuseum kunt u zien hoe Drenthe in de loop der eeuwen is ontstaan en gevormd. In Nieuw Amsterdam vindt u het van Gogh Museum, hier krijgt u het levensverhaal van Vincent van Gogh  te zien en te horen. 

Voor de kinderen is er ook meer dan genoeg vertier. Allereerst is er natuurlijk de Kibbelkoele net voorbij Noord-Sleen, een natuurlijke zwemvijver middenin het bos. Het verwarmde bosbad in Noord-Sleen. Cowboy en Indianenland in Coevorden, Kabouterland in Exloo, attractiepark Drouwenerzand, Plopsaland in Coevorden, Wonderwereld in Ter Apel, Smalspoormuseum in Erica. Eigenlijk te veel om op te noemen.